دولت لبنان بار دیگر از پارلمان رأی اعتماد گرفت اعلام ورود صد‌ها دروزی از مناطق اشغالی به داخل سوریه زلنسکی: اگر تسلیحات دوربرد دریافت کنیم آماده اقدام هستیم ادعای دادستانی فرانسه علیه بشار اسد و ۲۰ مقام سابق سوریه اخراج مهاجران از خاک آمریکا به یک کشور آفریقایی واکنش وزارت خارجه به بازداشت اتباع ایرانی مقیم آمریکا رایزنی وزیران امور خارجه ایران و چین نشنال‌اینترست: الجولانی برای حفظ حکومت خود تروریست‌ها را جذب ارتش سوریه می‌کند سرپرست جدید سرکنسولگری افغانستان در مشهد کار خود را آغاز کرد موج گرمای شدید در اسپانیا جان بیش از ۱۰۰۰ نفر را گرفت درخواست عراقچی از شانگهای برای حمایت از ایران در برابر تجاوز آمریکایی-صهیونیستی ادامه بارش‌های سیل‌آسا در پاکستان؛ ۱۱۱ کشته و صد‌ها زخمی تاکنون سفارت ایران در لبنان: شایعات درباره ناامنی در کشور، جنگ روانی اسرائیل است السودانی: ایران کشوری مهم در منطقه است و روابط راهبردی عمیقی میان ماست لاوروف در دیدار با عراقچی: زمان گفت‌و‌گو با ایران درباره تحولات فرارسیده است

فرمانده گارد ریاست جمهوری خود را رهبر جدید نیجر معرفی کرد

پس از کودتای نیرو‌های گارد ریاست جمهوری نیجر علیه رئیس جمهور این کشور و حمایت ارتش از این اقدام، ژنرال «عبدالرحمن تیچیانی» خود را به عنوان رئیس شورای انتقالی نیجر معرفی کرد.
تاریخ انتشار: ۲۰:۲۳ - ۰۶ مرداد ۱۴۰۲ - 2023 July 28
کد خبر: ۱۹۶۷۱۰

به گزارش راهبرد معاصر؛ تلویزیون رسمی نیجر، امروز (جمعه)، اعلام کرد که ژنرال «عبدالرحمن تیچیانی» فرمانده گارد ریاست جمهوری این کشور به عنوان رهبر جدید نیجر و رئیس شورای انتقالی این کشور تعیین شده است.

منابع امنیتی نیجری، بعدازظهر روز چهارشنبه هفته جاری، خبر داده بودند نیرو‌های گارد ریاست جمهوری، «محمد بازوم» رئیس جمهور این کشور را در کاخ ریاست جمهوری در نیامی -پایتخت نیجر- تحت محاصره درآورده‌اند.

گارد ریاست جمهوری نیجر، دیروز (پنجشنبه) در پخش زنده شبکه تلویزیون ملی این کشور (ORTN) رسما تایید کرد که با کودتا قدرت را در دست گرفته است. به دنبال این اعلام، ارتش نیجر نیز حمایت خود را از پایان دوره حکومت محمد بازوم اعلام کرد.

ژنرال عبدالرحمن تیچیانی، امروز، در نطقی که از تلویزیون ملی این کشور پخش شد، اعلام کرد که سربازانش به علت «نابسمانی اوضاع امنیتی» قدرت را به دست گرفته‌اند.

رئیس شورای انتقالی نیجر در ادامه اضافه کرد که در دوران محمد بازوم، «گفتمانی سیاسی با این هدف شکل گرفته بود تا مردم را مجاب کند همه چیز در این کشور بر وفق مراد است. در حالی که واقعیت تلخ در این کشور مرگ، آوارگی و خواری و ناامیدی بود.»

این اظهارات درست چند ساعت پس از آن اعلام شد که فرانسه کشوری که پیشتر نیجر را تحت استعمار خود داشت، این کودتا را «پایان کار» نداسته بود.

«کاترین کولونا» وزیر خارجه فرانسه ابراز امیدواری کرده بود که کودتاچی‌ها درخواست‌های بین‌المللی برای بازگشت به حکومت دموکراتیک را بپذیرند.

نیجر، کشوری محصور در خشکی در غرب آفریقا، یکی از بی‌ثبات‌ترین کشور‌های جهان به شمار می‌آید که از زمان استقلال از فرانسه در سال ۱۹۶۰، علاوه بر چندین تلاش برای کودتا، شاهد چهار کودتای موفق بوده که آخرین آن به فوریه ۲۰۱۰ علیه رئیس جمهور «مامادو تانگا» باز می‌گردد.

وضعیت کنونی این کشور آفریقایی نگرانی‌هایی را در مورد آینده آن و منطقه ایجاد می‌کند، زیرا در شرایطی که نیجر با چالش‌های امنیتی فزاینده‌ای به دلیل تهدید گروه‌های مسلح رو به رشد در منطقه ساحل مواجه است، ثبات سیاسی برای رسیدگی به این چالش‌ها و جلوگیری از تشدید خشونت برای این کشور غیرساحلی در غرب آفریقا بسیار اهمیت دارد. / همشهری آنلاین

ارسال نظر
آخرین اخبار